nolo vr headset vrbril

Nolo maakt standalone VR-brillen voor bedrijven


De Chinese VR-specialist Nolo presenteert standalone VR-brillen en biedt deze aan bedrijven aan voor verdere marketing. Het apparaat vangt ruimtelijk het hoofd en de handen op. De twee camera's aan de voorkant zijn verantwoordelijk voor het volgen van de kamer van de VR-bril, terwijl een in eigen huis ontwikkelde ultrasone oplossing genaamd SodarTraq de twee controllers opneemt. De controllers zijn gebaseerd op Oculus Touch: zowel de vorm als het aantal en de opstelling van de bedieningselementen zijn identiek.

Nolo houdt de specificaties en de prijs van het VR-systeem geheim. De prestaties van het apparaat zijn daarom moeilijk in te schatten. Nolo onthult niet eens de naam. Dit alles zou op de agenda moeten staan: Nolo brengt het VR-systeem niet zelf op de markt, maar verkoopt en fabriceert de technologie als een ODM. Geļnteresseerde bedrijven kunnen bij Nolo een op maat gemaakt product in een bepaald aantal bestellen en later onder hun eigen naam vermarkten.

Nolo specialiseerde zich al vroeg in 6DoF-trackingaccessoires voor mobiele VR-brillen zoals Samsung Gear VR en Daydream View. Het productportfolio is sinds 2016 gestaag gegroeid. Op CES 2020 presenteerde Nolo een combinatie van drie producten: de kartonnen VR-bril Nolo N2, het 6DoF-volgsysteem Nolo CV 1 Pro en een cloud VR-oplossing. Het hele pakket kost US $ 200 en is bedoeld om VR-content via 5G- of WLAN-verbinding naar de VR-bril te streamen. Nolo werkt samen met Chinese telecommunicatiebedrijven voor 5G-streaming.

Andere producten zijn de Nolo CV1 Air tracking kit voor Huawei's VR-bril en de Nolo X1, zelfvoorzienende VR-bril met XR1-chip die gericht is op eindgebruikers en die wifi-streaming via SteamVR mogelijk maakt.

Bron: VRFocus

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info