VR - virtual reality diensten

Welke bedrijven bieden Virtual Reality (VR) producten aan voor aanschaf of huur?


Inmiddels zijn er meerdere bedrijven / organisaties en start-ups die VR-diensten en producten aanbieden. Een of meerdere van onderstaande diensten kunnen dan worden afgenomen:

- VR-app ontwikkelen
- VR-video ontwikkelen
- VR evenement organiseren/bijdrage
- VR-bril bedrukken
- VR-training
- VR-bril verhuur
- VR-bril verkoop
- VR-platform (voor VR-content)
- VR demo's en presentaties
- VR-games ontwikkelen

Welke bedrijven leveren VR-diensten?


Inmiddels zijn er al vele kleine en grote organisaties die tegenwoordig in het virtuele, augmented, mixed of extended reality-ecosysteem werken. Hieronder een overzicht van bedrijven die VR diensten aanbieden. Enkele organisaties bieden naast Virtual Reality diensten ook AR, MR en XR services.
Als je meer wilt weten over de dienstverlening van deze bedrijven in Nederland en Belgie, dan aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met de organisaties.
logo vrowl vr diensten
VROWL
Utrecht
&samhoud media
Amsterdam
360Fabriek
Rotterdam
Boldly-XR
Breda
C4Real BV
Enschede
CINOPTICS
Maastricht
CoVince
Utrecht
EZ360
Utrecht
EZVR
Tilburg
VERTIGO STUDIOS
Amsterdam
VR-House
Zeist
VR Producties
Utrecht
VR Gorilla
Amsterdam
Sticky Lock
Amsterdam
Virrea
Zwolle
VR Innovation
Zwolle
Zero Latency VR
Rotterdam
VRelax
Groningen
Poppr
Gent
Totalreality
Enschede

Waar kan ik een Virtual Reality bril (VR-bril) huren of leasen?

Virtual Reality op een event of bij je thuis: dat kan door een virtual reality bril te huren of leasen. Waan je in een andere wereld, ga als team spannende uitdagingen aan, ervaar hoe het is om te vliegen, neem mensen letterlijk mee in je bedrijfsfilm of geef een onvergetelijk kinderfeestje. Maar ook Race Simulators, Virtual Reality en Games op een event of beursstand. Hieronder enkele bedrijven waar je een VR-bril kunt huren:
Virtualrealityhuren.nl
Ede
Epicvr
Leiderdorp
Urbanevents
Ede

Haal meer uit je bedrijf of merk: investeer in Virtual Reality

Meer weten over de mogelijkheden of heb je al een idee om een mobiele VR app, 360 graden video of VR film in te zetten? Of wil je virtual reality en VR-brillen gebruiken bij een evenement? Vraag vrijblijvend informatie aan bij een van de boovengenoemde VR-bedrijven.

Wat voor virtual reality toepassingen zijn er voor bedrijven?


De VR-bril wordt inmiddels al door diverse bedrijven ingezet. Hieronder enkele voorbeelden waar Virtual Reality kan worden gebruikt als aanvulling of vervanging van diensten of communicatie:

– Zakelijke wereld: Met elkaar vergaderen in een virtual reality vergaderruimte.
– Medische wereld: Medici trainen om virtueel een operatie uit te voeren
– Onderwijs: voor educatieve lessen op scholen.
– Sportwereld: een nieuwe sport leren of je sport verder verbeteren.
– Autobranche: een proefrit met een nieuw type auto.
– Bouw: Architectuur, het ontwerp van gebouwen laten zien in Virtual Reality.
– Makelaardij: een virtuele rondleiding door een potentieel huis geven.
– Reisbranche: vooraf alvast kennismaken met vakantiebestemming of hotel
– Entertainment branche: Virtual Reality-bioscoop om de nieuwste films in een virtuele wereld te ervaren
– Solliciteren binnen een Virtual Reality-omgeving.

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Voorbeelden van succesvolle VR-reclames


Door de komst van de VR-bril op de consumentenmarkt zullen de reclames zoals we die nu kennen flink gaan veranderen. Nu zijn reclames vaak erg gericht op het zenden van een boodschap met de consument als ontvanger, maar nu is de tijd aangebroken dat je de consument deelgenoot kunt maken van een reclame en product of dienst echt te laten beleven. Hieronder enkele voorbeelden:

1. Wat gebeurt er als je weigert te luisteren naar "wat niet kan": Samsung Gear VR
2. Maak je merk zo spannend zoals Volvo ..
3. Vernieuw je imago zoals Coca cola ..
VR - virtual reality diensten voor zakelijke markt

Meer voorbeelden van zakelijk gebruik VR en VR-brillen


Hieronder enkele voorbeelden en blogs rondom virtual reality en VR-brillen in de zakelijke markt.
Videovergaderen gaat straks met VR-bril op
07/12/21
Neem maar vast afscheid van het 'gewone' videobellen. Voor het vergaderen van de toekomst zet je een virtual-reality-bril op en stap je een VR-vergaderruimte in. Facebook gelooft er heilig in dat deze 'metaverse' de toekomst heeft.
The Park Playground opent nieuwe VR-vestiging in Den Haag
22/10/21
The Park Playground opent 7 november zijn nieuwste vestiging in Den Haag. Het Vlaamse bedrijf is al langer actief in Nederland en België en biedt sinds 2018 hoogwaardige free roam VR-ervaringen. The Park zet naar eigen zeggen enorm in op innovatie. Voorbeelden zijn het live bij elkaar brengen van zestien spelers uit verschillende steden in NanoClash en een zogeheten immersieve versie van een bioscoopfilm. De nieuwe vestiging in Den Haag maakt volgens The Park Playground gebruik van de scherpste VR-brillen op de markt. Bovendien spelen zij hier in teamverband, zonder kabels, in een grote ruimte.
VR-bril bij vaccineren
07/10/21
De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus gooit het over een andere boeg. Tijdens de campagne worden niet langer alle doelgroepen aangesproken om een prik te gaan halen, maar wordt gericht ingezet op speciale doelgroepen, zoals jongeren of gebieden waar de vaccinatiegraad laag is.Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s) ondernemen hiervoor meerdere nieuwe initiatieven. zo is er bijvoorbeeld voor degenen met angst voor naalden een virtual reality bril (vr-bril) ter afleiding.
Virtual Reality event organiseren; welke VR-bril moet je kopen?
18/09/19
Hoewel er steeds meer consumenten een VR bril in huis halen, is het nog lang geen standaard apparaat zoals een televisie. Dat maakt een Virtual Reality event organiseren heel aantrekkelijk; de doelgroep is op de hoogte van VR technologie maar heeft er doorgaans niet veel hands-on ervaring mee. Zo kun je een evenement organiseren dat opvalt en aanspreekt. Bij een Virtual Reality bril kopen zijn er meerdere opties, daarnaast kan huren ook een interessante optie zijn.

Hoe kun je een Virtual Reality event organiseren?
Bij de organisatie van een VR evenement is er een extra uitdaging. Naast het regelen van de zaal, hapjes, drankjes of het versturen van uitnodigingen zal ook het virtuele deel ingevuld moeten worden. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat is het aantal personen dat (simultaan) in de virtuele omgeving stapt? Zo zijn er nog veel meer vragen... Bespreek het basisconcept en invulling eerst met een VR agency dat ervaring heeft met dit soort evenementen bij het organiseren van een Virtual Reality event.

Virtual Reality bril kopen
Zeker bij presentaties die vaker herhaald worden waarbij specifieke hardware en software wordt gebruikt, is een geschikte Virtual Reality bril kopen doorgaans de beste oplossing. Voor een eenmalig evenement of bij presentaties voor tientallen of zelfs honderden gebruikers tegelijkertijd kan brillen huren interessanter zijn, met name in samenwerking met een agency dat ook ondersteuning op locatie kan bieden. Lees verder

De fastfoodketen KFC traint medewerkers met VR-spel
25/08/17
Fastfoodketen KFC heeft een nieuwe manier om medewerkers te trainen en die lijkt rechtstreeks uit een horrorfilm te komen. Kentucky Fried Chicken kondigt aan dat het medewerkers gaat trainen met een ‘virtual reality game’. Het spel genaamd “The Hard Way – a KFC Virtual Training Escape Room” is een proces van 25 minuten waarbij de deelnemers virtueel kip moeten bereiden om te kunnen “ontsnappen” en winnen. Bij het bekijken van de trailer lijkt het spel meer een ontsnapping uit een spookhuis, dan het bewegen in een fastfoodkeuken. Op de achtergrond is enge muziek te horen. De simulatie in virtual reality is bedoeld als aanvulling op het huidige trainingsprogramma van de fastfoodketen.

Waarom Virtual Reality implementeren in je bedrijf of webshop?
26/01/17
De voordelen van online verkopen zijn inmiddels overduidelijk: het is gemakkelijk, efficiënt en een online winkel beginnen kan vrij eenvoudig met behulp van de juiste hosting en software. Een relatief nieuw begrip is echter VR winkelen. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn verschillende redenen waarom een online bedrijf, zoals een webwinkel, virtual reality in haar toekomstplannen gaat opnemen. Ten eerste kunnen klanten een 3D-beeld van het product zien. Bij het kopen van iets online, blijft er altijd een kleine onzekerheid, ongeacht naar hoeveel foto's je kijkt of de productbeschrijvingen die je leest. Bijvoorbeeld bij aanschaf van meubilair kan er enige zorg zijn over hoe het zou passen in een kamer of het staat met je andere meubels. Maar met VR, zal het winkelend publiek in staat zijn om precies te zien wat het product eruit zal zien in hun eigen huiskamer. Ook zal er een moment komen dat we kunnen zien hoe kleding eruit zal zien op ons lichaam nog voordat we het gedragen hebben. Ongetwijfeld een grote factor in het verminderen van de geretourneerde artikelen van ontevreden klanten!
Het is goed te weten dat een product niet het enige is wat te zien is in de virtuele werkelijkheid. Het is ook mogelijk om virtuele rondleidingen te geven wanneer een online bedrijf VR mogelijkheden heeft. Zo heeft autofabrikant Volvo al virtuele testritten gemaakt voor een van hun aankomende voertuigen.
Ook voor het toerisme en het verhuren van accommodaties kan VR ongelooflijk gunstig zijn voor potentiële klanten. Of u nu een vakantiewoningen op de Veluwe of appartementen aan zee aanbiedt, gewoon het geven van een virtueel voorproefje van wat er in de aanbieding is een unieke manier voor een online bedrijf om zich te onderscheiden. Ondanks dat Virtual Reality als technologie nog in een ietwat experimentele fase bevindt - althans in termen van online aankoop - is het toch het overwegen waard om na te denken of en wanneer je VR wilt integreren in je bedrijf of webshop.


Zakelijke toepassingen voor VR
04/01/17
Nu dat virtual reality (VR) eindelijk begint door te breken, mede dankzij baanbrekende modellen zoals de HTC Vive, zijn inmiddels ook diverse bedrijven zich aan het bezinnen om VR te adopteren. Het is nog vroeg vanwege lopende ontwikkelingen, maar toch is het interessant om na te gaan waar de VR-bril een definitieve status gaat innemen. Hieronder enkele toepassingen: 

Opleiding:
Een belangrijk gebied voor VR op dit moment, met name daar waar het in werkelijkheid kostbaar of simpelweg te gevaarlijk is. Neem de gezondheidszorg: met een VR-bril op kan je virtueel oefenen op lichamen, of dat nu student artsen of doorgewinterde profs zijn die iets nieuws proberen en met een hoog risico. Bij bijzondere operaties kunnen VR-gebruikers meekijken vanuit overal in de wereld, en vanuit elke hoek. Het Britse leger maakt gebruik van een soortgelijke aanpak om soldaten voor te bereiden op meedogenloze vechtzones, terwijl de NASA gebruik maakt van zijn Virtual Reality laboratorium om haar astronauten te trainen in satelliet reparatie. Het is allemaal vrijwel hetzelfde als in het echt, maar dan wel een stuk goedkoper.

Het tonen van de toekomst:
Als projectontwikkelaar kan je met het gebruik van VR toekomstige klanten laten zien wat er gebouwd gaat worden. Door rond te lopen met een VR-bril op krijg je een duidelijker beeld van wat er straks in het echt komt te staan. Makelaars kunnen bezichtigingen ondersteunen door een VR-bril in te zetten waarbij bestaande of nieuw te bouwen woningen virtueel bekeken kunnen worden.

Virtuele kleedkamers:
Winkels kunnen VR gebruiken als een virtuele kleedkamer, bijvoorbeeld als klanten geïnteresseerd zijn in het kopen van shirts en blouses, of als een virtuele proefrit bij de aankoop van een nieuwe auto. Soortgelijk geldt ook voor het toerisme, waar hotels, pretparken etc. toeristen kunnen gaan overhalen om iets te boeken.


VR toepassingen in de verzekeringsbranche
17/01/17
VR kan de verzekeraar helpen zich te verplaatsen in de klant. De technologie kan klanten helpen bij de preventie van schade. Met ervaringen kun je het gedrag van mensen veranderen en met virtual reality kun je nieuwe ervaringen creëren. Dat kan door mensen situaties te laten herbeleven (voor bijvoorbeeld traumaverwerking), door mensen vanuit een ander perspectief naar dingen te laten kijken, en door mensen geheel nieuwe ervaringen te laten opdoen. Verzekeraars kunnen virtual reality bijvoorbeeld inzetten voor preventie en bewustwording bij hun klanten. Je kunt mensen in VR met het oog op inbraakpreventie naar hun eigen huis laten kijken. Een ander voorbeeld is appen achter het stuur. In VR kun je mensen laten ervaren hoe gevaarlijk dat is. Dergelijke toepassingen werken preventief en kunnen de schadelast verlagen.

VR-bril en virtual reality diensten voor zakelijke markt

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info