Sociale contacten en netwerken in virtual reality met VR-bril

Wat zijn de beste social VR-apps?


Wat zijn de top 3 van beste virtual reality (VR) apps voor social networks en samenwerken?

Sociaal actief zijn ondanks dat je binnen zit? Met een VR-bril is meer mogelijk dan je wellicht denkt: je kunt echt met je vrienden chatten, spelen, samenwerken en films kijken. Hieronder de beste apps waarmee je in contact kunt komen met vrienden of ook nieuwe vrienden kunt ontmoeten. En dan ook nog interessant: de apps zijn allemaal gratis te downloaden!

1. VRChat

beste social vr apps voor vr-brillen

VRChat is een gratis te spelen massively multiplayer online virtual reality sociaal platform gemaakt door Graham Gaylor en Jesse Joudrey. Hiermee kunnen spelers met anderen communiceren als 3D-personagemodellen. Je kunt hier ook verbinding maken met niet-VR-headsets die vrienden hebben, wat een geweldig ontmoetingspunt is voor vrijwel iedereen ... behalve PSVR-bezitters - althans voorlopig.

Download: SteamViveportRiftQuest

2. Rec Room

social vr apps voor vr-brillen rec room

Rec Room is een systeem voor virtual reality, online videogames en games, ontwikkeld en uitgegeven door Rec Room Inc. en kan worden gespeeld op Microsoft Windows, PlayStation, Oculus Quest, iOS, Xbox One en Xbox Series S/X. Chillen en chatten is cool, en dat kun je helemaal doen in Rec Room, maar deze platformonafhankelijke app verenigt alle community van VR-headsets op één levendige, leuke plek. Er zijn coöp-‘quests’ om door te gaan, een battle royale-shooter en genoeg redenen om rond te blijven en plezier te hebben buiten het schieten met je vrienden.

Download: Steam - Rift - QuestPSVR

3. vTime

social vr apps voor vr-brillen vTime

vTime XR is een gratis te spelen virtual reality en augmented reality sociaal netwerk gemaakt door het Britse virtuele en augmented reality innovatiebedrijf vTime Limited. Cross-platform, de app stelt groepen van maximaal vier gebruikers in staat om in VR of AR te springen en te praten in wat in wezen een privéchatroom is. Gebruikers kunnen een avatar aanpassen en een 3D-omgeving selecteren om de chat binnen te hosten"
vTime is een beetje een slaper op deze lijst, omdat het geen schermdeling of gekke door gebruikers gegenereerde inhoud biedt, maar als je daar überhaupt door geïntimideerd bent en gewoon op zoek bent naar een relaxte plek om te chatten met minimale setup. Het werkt enigszins als een sociaal netwerk, je maakt vrienden en stuurt chatuitnodigingen naar mensen, en dan zit je voor een ronde tafel-achtige chat op verschillende gelikte locaties.

Download: Windows MRRiftGoAndroidiOS

Blogs Virtual Reality brillen, apps en games


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen, VR apps en games.
© 2021   www.vr-bril.info