Uitleg hoe je sport kunt kijken in Virtual Reality

Uitleg hoe je sport kunt kijken in Virtual Reality

 

Sport kijken in VR geeft je een compleet nieuwe ervaring waarbij je vanuit het comfort van thuis kunt genieten van sportevenementen alsof je op de tribune zit. Bedrijven als Oculus met Rift- en Quest VR brillen, Valve met Index-headset en HTC Vive hebben de afgelopen jaren verbazingwekkende vooruitgang geboekt. Natuurlijk zijn de dingen verre van perfect, maar het is veelbelovend.

De verwachting is dat virtual reality ervaring in de toekomst eenvoudiger, veel leuker en toegankelijk zal worden voor een groter publiek. VR heeft een enorm potentieel in sport, en we kunnen niet wachten om ervan te genieten!

Hoe kan ik sport kijken op mijn VR-bril?

 

Als je niet eerder hebt geprobeerd om naar sport in VR te kijken, vraag je je waarschijnlijk af waar je content kunt vinden, welke VR-bril of app je moet gebruiken. Tot nu toe zijn een aantal Ďspelersí op de markt naar voren gekomen als de leiders in de niche. NextVR, Fox Sports en Oculus strijden om fans van voetbal, basketbal, tennis, formule 1 race, boxen, etc. Niet al die sporten krijgen live VR-streams, maar eerder VR-hoogtepunten of gewoon live streams van grote evenementen.

 

Hieronder enkele grote aanbieders van VR sport evenementen en hoe je dit op je VR-bril kunt gaan bekijken.

 

FOX Sports VR

 

Fox Sports was in 2010 een pionier als het ging om nieuwe inhoud bij het kijken naar sport of televisie in het algemeen, maar de dingen werkten niet echt goed. Nu hebben ze het VR-project nieuw leven ingeblazen en bieden ze een ervaring op een geheel nieuwe manier. Je vindt hun app in de Oculus Store en geniet van de ervaring van het kijken naar o.a. MLB, NASCAR, voetbal, NBA, UFC, NHL, Golf en NFL. Ze zenden ook grote sporttoernooien uit, zoals FIFA World Cup.

 

Fox Sports VR ondersteunt het Samsung Gear VR-platform, Oculus Go en elke kartonnen VR-viewer. Terwijl je naar je evenement kijkt, kun je je eigen VIP-stadionsuite betreden, naar verschillende cameraposities in het stadion teleporteren en met iedereen van over de hele wereld praten.

Next VR

NextVR is een innovatief, in CaliforniŽ gevestigd bedrijf dat jarenlange ervaring heeft met het leveren van VR-ervaring voor live entertainment en sportevenementen. Het is ook een nieuwe Apple-acquisitie en het zal leuk zijn om de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf te zien. Het bedrijf werkt samen met de NBA, Fox Sports, Wimbledon en andere partners voor livemuziek en sportevenementen. Het is compatibel met VR-brillen van PlayStation, Oculus, HTC, Microsoft en Lenovo.

 

Het mooie van de NextVR is de mogelijkheid om meerdere abonnementen in de app te hebben, dus alle inhoud die je krijgt, is aangepast, je hoeft niet alles te ontgrendelen om naar je sport te kijken, maar alleen de inhoud die je nodig hebt. Voor het geval je de game hebt gemist, wordt alles in de app bewaard, zodat je deze later en wanneer je maar wilt kunt bekijken, en bovendien bieden alle kanalen je 'best of moments'-clips en shots achter de schermen.

Oculus Venues

 

Oculus doet echt veel werk om de VR-wereld in elk aspect te domineren. Oculus TV is een niet-gamingproject waarbij Oculus wil dat mensen tv kijken op hun VRbril, en daarvoor zijn ze een samenwerking aangegaan met Showtime, Netflix en ESPN.

De Oculus Venues-app maakt deel uit van het Oculus TV-project en is gespecialiseerd in liveconcerten, comedy-avonden en sportevenementen. De app is volledig gratis en is vooraf geladen op je Oculus Go VR-bril. Om het evenement, zoals basketbal- of honkbalwedstrijden, te bekijken, moet je de app laden, door het aanbod bladeren en een sport van je voorkeur selecteren. Behalve dat de app gratis is, zijn games ook gratis te bekijken, waardoor bijvoorbeeld de populaire Oculus Quest een interessante keuze is.

Blogs Virtual Reality


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
www.vr-bril.info